lördag 28 maj 2011

Choklad cupcakes

Efter mina kärleksmums tänkte jag göra choklad cupcakes.

  • 3 ägg
  • 2½ dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 1 dl gräddfil
  • 2 msk kallt kaffe
  • 3½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 msk kakao
  • 1 nypa salt
  • 100 g mörk choklad
Choklad frosting:
  • 60 g mjukt smör
  • 5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½dl kakao
  • 100 g philadelphiaost
  • 1 msk varmt kaffe
  • strössel eller blommor till garnering
  1. vispa ägg och socker och vaniljsocker vitt och poröst
  2. Smält smör, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten
  3. Blanda mjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner i smeten.
  4. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i vattenbad
  5. Placera ut formar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3
  6. Grädda mitten av ugnen ca 15 minuter på 175 grader.
Frostingen:
  1. rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och philadelphiaost krämigt. Rör sist ner kaffet.
  2. Bred frostingen på cupcakeden och garnera med strössel eller blommor.
Lycka till

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar